Class 10 English Chapter 8 MCQ

Class 10 English Chapter 8 MCQ is the most important part of the HSLC 2023 Final Exam. That’s why we are on the Assamese Medium website to discuss some important Multiple Choice Questions & Answers for you.

Class 10 English Chapter 8 MCQ

If you are a student of Class 10 in Assamese Medium then this website may help you a lot to Secure 100% Marks in HSLC 2023 final exam. As NEP 2023 (New Education Policy-23) has decided to distribute marks in English Class 10 in main two categories as MCQ and Others that’s why Assamese Medium website is going to discuss the most important Multiple Choice Question and Answer from Class 10 English Chapter 8 MCQ for HSLC 2023 Final Exam.

Class 10 English Chapter 8 MCQ [Chapter 8 Animals MCQ]

1. Name the literary device used in the line “I think I could turn and live with animals”
(A) Simile
(C) Metaphor
(B) Assonance
(D) Alliteration
Ans: (B) Assonance

2. Whatsoever happen on the earth, none of the animals is
(A) unhappy
(B) delighted
(C) crazy
(D) crack
Ans: (A) unhappy

3. The animals do not whine about
(A) their place
(B) their feeding
(C) their appetite
(D) their condition
Ans: (D) their condition

4. What qualities have humans given up?
(A) innocence
(B) kindness
(C) truthfulness
(D) All of the above
Ans: (D) All of the above

5. Name the poetic device used in They do not sweat and whine about their condition, They do not lie awake in the dark and weep for their sins, They do not make me sick discussing their duty to God,
(A) Anaphora
(B) Assonance
(C) Metaphor
(D) Alliteration
Ans: (A) Anaphora

6. What is the meaning of “whine”?
(A) A beverage
(B) Cry
(C) Shout
(D) None
Ans: (B) Cry

7. What is the meaning of “placid”?
(A) peaceful
(B) clumsy
(C) greedy
(D) jealousy
Ans: (A) Peaceful

8. Who, according to the poet, is better?
(A) human beings
(B) animals
(C) both are equal
(D) none
Ans: (B) animals

9. How do the animals appear to the poet?
(A) confused and peaceful
(B) calm, peaceful, and self-confident
(C) confused and sad
(D) none of the above
Ans: (B) calm, peaceful, and self-confident

10. The poet feels that animals show.
(A) waving tail
(B) teeth to him
(C) pictures to him
(D) relation to him
Ans: (D) relation to him

11. Who is the poet of the poem”Animals”?
(A) Leslie Norris
(B) Robert Frost
(C) Carolyn Wells
(D) Walt Whitman
Ans: (D) Walt Whitman

12. Human beings have the mania of owning
(A) things
(B) charts
(C) money
(D) health
Ans: (A) things

13. The animals evidently show that the tokens were
(A) near the others
(B) away from them
(C) in their possession
(D) in the pockets
Ans: (C) in their possession

14. What is the attitude of humans toward those who lived thousands of years ago?
(A) They kneel
(B) They stand
(C) They fly
(D) None of the Above
Ans: (A) They kneel

15. Why do humans keep awake in the dark and weep for their sins while animals never do such things?
(A) Because animals have a clear conscience.
(B) Because humans have a clear conscience.
(C) All of the Above
(D) None of the Above
Ans: (B) Because humans have a clear conscience.

16. What shows that the poet loves animals?
(A) He looks at the animals for short time.
(B) He stands and looks at the animals long and long.
(C) He feeds the animals
(D) None of the Above
Ans: (B) He stands and looks at the animals long and long.

17. What mania do human beings suffer from?
(A) Mania of love.
(B) Mania of lust.
(C) Mania of possessing things.
(D) none of the Above
Ans: (C) Mania of possessing things.

18. What does the poet wish to live with?
(A) Dragons
(B) Animals
(C) Dinosaurs
(D) None of the Above
Ans: (B) Animals

19. What is the attitude of the animals toward their sins?
(A) Confused and peaceful
(B) Calm, peaceful and self-confident
(C) Confused and sad
(D) None of the above
Ans: (B) calm, peaceful and self-confident

20. What do the men make the poet sick for?
(A) discussing their duty to God.
(B) discussing their wealth
(C) discussing their health.
(D) none of the Above
Ans: (A) discussing their duty to God.

21. Who is not dissatisfied always?
(A) humans
(B) animals
(C) poet
(D) All of the above
Ans: (B) animals

22. What do humans do that animals don’t?
(A) greed
(C) restless
(B) jealous
(D) All of the above
Ans: (D) All of the above

Here is the list of important MCQs from Class 10 English Animals. We have tried our best to provide the important multiple-choice question and their answer for the upcoming final exam 2023. If you like our content, feel free to share it with your friends and family.

1 thought on “Class 10 English Chapter 8 MCQ”

Leave a Comment